Speciaal voor kinderen

Is je kind sneller bang, boos, onzeker of verdrietig? Oogt hij of zij extra gevoelig en lijkt je kind niet lekker in zijn/haar vel te zetten? Je bent niet alleen! Bij Op ’t Weike coachen wij ook kinderen, van 5 tot 18 jaar. Samen gaan we aan de slag om het zelfvertrouwen een boost te geven, leren we om grenzen aan te geven, keuzes te maken, samen te werken en om jezelf kwetsbaar op te stellen.

Ook bij kinderen is het belangrijk om naar het grote geheel te kijken en te onderzoeken in welke systemen en patronen zij vastlopen. Ik vind het dan ook belangrijk dat óók de ouders openstaan voor coaching en eventuele veranderingen. Een blokkade ligt nooit alleen bij een kind, het gaat vaak om een breder verhaal. Ik vind het belangrijk dat we de volgende generatie niet opzadelen met onze eigen vastgeroeste patronen en denkwijzen.

 

Na een intakegesprek besluiten we samen of we een individueel traject beginnen, of dat we in kleine groepjes gaan werken. Individuele trajecten duren vaak iets langer, omdat de sessies bij kinderen niet langer dan 70 minuten duren. Voor veel kinderen is het echter ook heel fijn om samen met andere kinderen aan de slag te gaan. In kleine groepjes kunnen de kinderen heel mooi van elkaar leren, elkaar complimenteren, samenwerken en vriendschappen sluiten.

Training 'Dit ben ik'

Voor kinderen tussen de 9 en 18 jaar hebben we de training ‘Dit ben ik’ ontwikkeld. We gaan tijdens deze groepssessies aan de slag met de vraag: wie ben ik nu eigenlijk? Je leert waar je kwaliteiten liggen, maar ook je valkuilen. Je zelfvertrouwen krijgt een boost, maar je leert je ook kwetsbaar op te stellen. Je leert keuzes maken, grenzen aangeven en samen te werken met leeftijdsgenoten. Je komt in verbinding met jezelf en leert zo wie jij nu écht bent. Na afloop weet jij precies waar je krachten liggen! De trainingen doen we zowel met als zonder de paarden, en vinden voornamelijk buiten plaats.

De ponyclub

Is jouw kind tussen de 5 en 8 jaar? Dan is De Ponyclub een leuke manier om jouw kind een boost van zelfvertrouwen te geven. In deze club hebben we iedere week een ander thema; van pesten tot faalangst en het voorlezen uit een boek. Met behulp van de paarden gaan we aan de slag met veel van deze thema’s. Zo gaan we bijvoorbeeld in kleine groepjes wandelen. Door het samenwerken met elkaar én met de paarden groeien de kids in hun zelfvertrouwen – want nu moeten zij de baas zijn over het paard! Ben je aan het wandelen met je paard en ziet hij opeens een lekker strookje gras? Ook dan ben jij de baas en bepaal jij welke kant jullie op gaan. Daarnaast steken we regelmatig de handen uit de mouwen en gaan we knutselen met elementen uit de natuur. Zo zijn we bijvoorbeeld dol op het maken van boeketten met bloemen uit de tuin. Welke activiteit we ook in petto hebben: de basis gaat om meer zelfvertrouwen, sterker in je schoenen staan, voor jezelf opkomen, eigen ruimte creëren en grenzen aangeven.